Intensivutbildning för körkort

Den som har bråttom med att skaffa sig ett körkort kan välja en intensivutbildning (intensivkurs).

Då får man på heltid träna på teori och praktik inför sitt förarprov som oftast är bokat i anslutning till utbildningens avslut. Det är olika hur lång tid en sådan kurs är men vanligtvis tar det en till tre veckor. Naturligtvis kan en elev som övat mycket sen tidigare ofta få sitt körkort fortare än en nybörjare. En del trafikskolor erbjuder boende för eleverna under tiden de gör sin utbildning.

Det finns både för- och nackdelar med den här typen av körkortsutbildning. Det kan passa många bra att under en kortare period få fokusera enbart på att lära sig köra bil medan andra kan uppleva att de inte är så erfarna när de kommer ut i trafiken som de hade önskat. Detta kan man såklart själv påverka genom att komplettera intensivkursen med att öva en del i förväg om man känner sig osäker.

Intensivutbildningen är vanligtvis upplagd som så att man går i skolan mellan 8 och 18. Under dagen varvas teori och praktik och man får också genomgå de riskutbildningar som är obligatoriska för att kunna få körkort. I slutet av kursen så är vanligtvis förarprov bokat men om man inte känner sig redo så finns det möjlighet att boka om.